Welcome to Tea with Didi

Dec 11, 2019

Activity

 • Hatch Sigmon posted an update 5 months ago

  Gyakran biztatnak bennünket a médiában magyar termékek vásárlására, fogyasztására. A legbiztosabb, ha ezeket a termékeket az online termelői piacon szerezzük be.
  Magyar Egészségügyi Termék számára fontos az egészséges ételek fogyasztása. Nyilvánvaló, hogy nem az ezer kilométerekről ideszállított gyümölcs hasznos a szervezetünk számára, hanem az itthon megtermett termelői zöldség és gyümölcs. A kiváló hazai termékek közül a halból fogyasztjuk a legkevesebbet. Miközben a világon átlagosan 22 kg az évi fejenkénti halfogyasztás, nálunk mostanában értük el a 6,5 kilogrammot. Pedig újabban többnyire nem a lábunkkal és kezünkkel keressük a kenyerünket, hanem a fejünkkel, aminek a működéséhez a halban lévő ásványi anyagokra van szükségünk.

  A kereskedelmi világszervezetnek a múlt század kilencvenes éveiben hozott intézkedései azt szorgalmazták, hogy távolról érkező olcsó élelmiszerekkel lássák el a föld lakosságát. Az ez elleni tiltakozásul született egy civil kezdeményezés, amelynek célja, hogy ne silány, több ezer kilométerről érkező termékekkel árasszák el a piacokat, hanem pl. nálunk magyar termékekből válogathassunk. Ezek lehetőleg a helyi gazdák megbízható háztáji termékeik legyenek. Ennek a kezdeményezésnek egy továbbfejlesztett változata az online termelői piac, amely közvetlenül a magyar termelők által előállított árukat közvetít a vásárlók felé. Ez része az egészséges táplálkozásnak, mivel megbízható termékekkel látják el a vásárlókat. Az egyik ilyen termék a helyben, vegyszermentesen előállított gyümölcsből készült termelői gyümölcslé.

  Magyar Egészségügyi Termék uniós program keretein belül népszerűsítik Magyarországon a gyermekek körében az egészséges táplálkozást.
  Magyar Egészségügyi Termék céllal nyári táborokat szerveznek, ahol a magyar termékekből készült hazai zöldség-gyümölcsnyársat a gyermekeknek nassolnivalóként kínálják. Az online termelői piacon beszerzett termelői zöldséget és gyümölcsöt grillezett formában szívesen fogyasztják a gyerekek, ami alternatívát jelent a hagyományos édességekkel szemben. Ezekben a táborokban megismertetik a fiatalokat a magyar termelőktől származó finomságokkal. Az innen hazatérő gyermekek elmondják szüleiknek, hogy milyen különleges módon elkészített zöldségeket ehettek, amivel ők lehetnek hatással a szülők egészséges táplálkozására.

  A NÉBIH (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal) legfrissebb kutatása szerint Magyarországon a háztartások fejenként csaknem 6 kg gyümölcsöt és a zöldséget dobnak ki évente. Ennek egyik oka, hogy a mezőgazdasági áru a szállítás során esztétikailag sérül. Ezért is érdemesebb magyar termékeket vásárolni, mert a hazai termelőktől származó élelmiszerek garantáltan frissebbek az importáltnál. A tudatos vásárlók ellenőrzött magyar élelmiszereket vásárolnak, amelyeket a legbiztonságosabban az online termelői piacon lehet beszerezni. Az őstermelőktől származó, a webáruházban kapható termelői méz a zöldség és gyümölcs mellett az egészséges táplálkozás egyik zászlóshajója.

Stay Connected

Receive our newsletter and alerts:

Email *